Glutenfria pepparkakor
Nytt

Glutenfria pepparkakor

Fika
Går att frysa
Här kommer ett recept på välsmakande glutenfria pepparkakor som kommer få hela hemmet att dofta jul! Tänk på att ta ut pepparkaksdegen ca 20 min innan du ska baka för att underlätta kavlingen. Om du får deg över går det fint att spara den i kylen med lite plastfolie runt om. Bjud på dessa goda pepparkakor till adventsfikat.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-pepparkakor/

Gör så här

  • Smält smör, socker och sirap i en kastrull.
  • Ta av från värmen och blanda i de malda kryddorna. Häll blandningen i en köksmaskin.
  • Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan ner i degen. Arbeta samman till en ganska lös deg.
  • Tillsätt ägget och blanda ihop till en jämn smet.
  • Plasta bunken och ställ i kyl över natten.
  • Ta fram degen ca 20 min innan utbakning.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Mjöla arbetsbänken och kaveln ordentligt med potatismjöl. Kavla ut degen tunnt och tag ut pepparkakor med mått.
  • Lägg pepparkakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 6 min.
  • Låt de glutenfria pepparkakorna svalna på galler.
Klart!
Energi:

40 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 2 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Mörk sirap
1½ dl
Malen ingefära
1 msk
Malen kanel
1 msk
Malen kryddnejlika
½ msk
Malen kardemumma
½ msk
Havremjöl
2½ dl
Bovetemjöl
1½ dl
Mandelmjöl
1 dl
Fiberhusk
1 tsk
Salt
1 krm
Bikarbonat
1 msk
Ägg
1
Potatismjöl, till utbakning