Glutenfria pepparkakor
•
Arbetstid: 1 tim 15 min
Fika
Frysbar
•
Här kommer ett recept på välsmakande glutenfria pepparkakor som kommer få hela hemmet att dofta jul! Tänk på att ta ut pepparkaksdegen ca 20 min innan du ska baka för att underlätta kavlingen. Om du får deg över går det fint att spara den i kylen med lite plastfolie runt om. Bjud på dessa goda pepparkakor till adventsfikat.
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
| 100 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Mörk sirap
|
1½ dl |
|
Malen ingefära
|
1 msk |
|
Malen kanel
|
1 msk |
|
Malen kryddnejlika
|
½ msk |
|
Malen kardemumma
|
½ msk |
|
Havremjöl
|
2½ dl |
|
Bovetemjöl
|
1½ dl |
|
Mandelmjöl
|
1 dl |
|
Fiberhusk
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Bikarbonat
|
1 msk |
|
Ägg
|
1 |
|
Potatismjöl, till utbakning
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
79 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 6,7 % | 1,3 g |
| Fett: | 35,8 % | 3,2 g |
| Kolhydrater: | 57,5 % | 11,2 g |