Glutenfri hasselnötskaka med chokladglasyr
40 min
Fika
Frysbar
•
Den här kakan kommer att bli en favorit både hos glutenallergiker och nötälskare. Rosta gärna hasselnötterna i torr stekpanna innan du hackar och strör dem på glasyren.
Ingredienser
| 75 g | |
|
Rårörsocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Hasselnötsmjöl
|
5 dl |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
Chokladglasyr:
|
Mörk choklad
|
100 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
Garnering:
|
Hasselnötter
|
½ dl |
|---|---|
| ev 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
499 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 5,6 % | 6,9 g |
| Fett: | 75,1 % | 42,4 g |
| Kolhydrater: | 19,3 % | 23,7 g |