Glutenfri hasselnötskaka med chokladglasyr

40 min Fika
Frysbar
Glutenfri hasselnötskaka med chokladglasyr

Den här kakan kommer att bli en favorit både hos glutenallergiker och nötälskare. Rosta gärna hasselnötterna i torr stekpanna innan du hackar och strör dem på glasyren.

Ingredienser

75 g
Rårörsocker
2 dl
Ägg
3
Hasselnötsmjöl
5 dl
Majsstärkelse
1 msk

Chokladglasyr:

Mörk choklad
100 g
1 dl
Flytande honung
1 tsk

Garnering:

Hasselnötter
½ dl
ev 3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en kakform med hasselnötsmjöl.
  • Smält smöret. Vispa ihop socker och ägg, inte för pösigt. Vispa i hasselnötsmjölet. Rör ner smöret och majsstärkelsen.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Ta ut kakan och låt den svalna en stund i formen och sedan på galler.
  • Hacka chokladen till chokladglasyren.
  • Koka upp grädde och honung. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad har smält.
  • Låt svalna och bred sedan ut glasyren på kakan.
  • Hacka nötterna och strö över kakan. Servera ev med lätt vispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per bit exkl vispad grädde

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-hasselnotskaka-med-chokladglasyr/