Glutenfri chocolate chip cookie

1 tim 10 min Fika
Frysbar
Glutenfri chocolate chip cookie

En glutenfri variant på en klassisk chocolate chip cookie där vi har ersatt vetemjölet med majsstärkelse. Krispig utan på och härligt seg inuti. En riktig favorit!

Ingredienser

75 g
Mörk choklad, hackad
400 g
Strösocker
3 dl
Majsstärkelse
2 dl
Kakao
¾ dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
½ tsk
Mörka choklad, pellets
1 dl

Gör så här

  • Smält smör och choklad tillsammans. Tillsätt sockret och blanda tills sockret smält. Låt svalna något.
  • Tillsätt äggen och rör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  • Rör ner chokladpellets. Smeten blir ganska lös. Låt smeten stå i kyl 20-30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Platta ev ut dem något.
  • Grädda i mitten av ugnen 13-15 min. Låt kallna på galler.
  • Servera kakorna med kall mjölk.
Klart!

Näringsvärden, per styck exkl serveringsförslag

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-chocolate-chip-cookie/