Glutenfri cheesecake
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Vem har sagt att glutenfritt är svårt och trist? Den här cheesecaken kommer att frälsa alla fikasugna med härlig kokos- och chokladbotten.
Ingredienser
Botten:
|
Färska dadlar
|
100 g |
|---|---|
|
Glutenfria havregryn
|
½ dl |
|
Kokosflingor
|
1½ dl |
|
Kakao
|
2 msk |
| 2 msk |
Fyllning:
| 2 dl | |
| 450 g | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Blandade färska bär
|
3 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Om du är superkänslig mot gluten, byt ut havregrynen mot lika mycket boveteflingor så är du helt säker.
Näringsvärden, per bit
Energi:
285 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 4,3 % | 3 g |
| Fett: | 65,4 % | 21,1 g |
| Kolhydrater: | 30,3 % | 21,3 g |