Glutenfri blackbean brownie med fudgeglasyr och bär

1 tim
Frysbar
Glutenfri blackbean brownie med fudgeglasyr och bär

Försvinnande god brownie som fått lite extra protein från svarta bönor. Servera gärna med färska bär, friskt och gott till den söta glasyren.

Ingredienser

Bovetemjöl
2½ dl
Rårörsocker
3 dl
Kakao
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Svarta bönor ca 400 g
1 burk
Vatten
3 dl
125 g

Fudgeglasyr:

Mörk choklad
100 g
1 dl
Rårörsocker
2 msk

Till servering:

Björnbär
200 g
Blåbär
100 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i en form ca 25x25 cm.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Häll av och skölj bönorna. Mixa dem med vattnet. Smält smöret.
  • Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Ta ut formen och låt kakan kallna på galler.

Glasyr:

  • Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker.
  • Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Låt svalna.
  • Bred glasyren på den kalla kakan. Servera med bären.
Klart!

Näringsvärden, per bit inkl bär

Energi:

260 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-blackbean-brownie-med-fudgeglasyr-och-bar/