Glutenfri äppelpaj
55 min
•
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
•
En riktigt knäckig och smakrik äppelpaj bakad med mandelmjöl. Kryddorna kardemumma, ingefära och citron lyfter denna paj ytterligare.
Ingredienser
Smuldeg:
| 200 g | |
|
Mandelmjöl
|
3 dl |
|
Mandelspån
|
1 dl |
|
Glutenfria havregryn
|
2 dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Kardemummakärnor, mortlade
|
2 tsk |
Fyllning:
|
Svenska äpplen
|
3 |
|---|---|
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
Till servering:
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
735 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,2 g |
| Protein: | 6,5 % | 11,8 g |
| Fett: | 69 % | 57,3 g |
| Kolhydrater: | 24,5 % | 44,4 g |