Glutenfri äppelpaj
55 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
En riktigt knäckig och smakrik äppelpaj bakad med mandelmjöl. Kryddorna kardemumma, ingefära och citron lyfter denna paj ytterligare.
Ingredienser
Smuldeg:
200 g | |
Mandelmjöl
|
3 dl |
Mandelspån
|
1 dl |
Glutenfria havregryn
|
2 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Kardemummakärnor, mortlade
|
2 tsk |
Fyllning:
Svenska äpplen
|
3 |
---|---|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
Till servering:
3 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port med tillbehör
Energi:
717 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 56 g |

