Glutenfri äppelpaj

55 min Efterrätt Fika
Frysbar
Glutenfri äppelpaj

En riktigt knäckig och smakrik äppelpaj bakad med mandelmjöl. Kryddorna kardemumma, ingefära och citron lyfter denna paj ytterligare.

Ingredienser

Smuldeg:

200 g
Mandelmjöl
3 dl
Mandelspån
1 dl
Glutenfria havregryn
2 dl
Strösocker
1 dl
Kardemummakärnor, mortlade
2 tsk

Fyllning:

Svenska äpplen
3
Citron, finrivet skal och saft
1
Finriven färsk ingefära
1 msk
Rostade hasselnötter
1 dl

Till servering:

3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär smöret i tärningar. Blanda mandelmjöl, mandelspån, havregryn, socker och kardemumma i en bunke. Lägg i smöret och finfördela till en grynig massa.
  • Kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronskal, pressad saft och ingefära. Grovhacka nötterna.
  • Lägg hälften av smuldegen i en smord ugnssäker form. Lägg på äpplena och resterande smuldeg. Strö över nötter och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna något och servera med lättvispad vaniljvisp.
Klart!

Näringsvärden, per port med tillbehör

Energi:

717 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 56 g
https://www.arla.se/recept/glutenfri-appelpaj/