Glassandwich med blåbärsglass

Glassandwich med blåbärsglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

60+ min

Den godaste glass-sandwichen gör du själv. Vill du baka egna havrekakor hittar du receptet här på arla.se.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Havrekakor:

Blåbär- och kardemummaglass:

Gör så här:

Gör så här:

Havrekakor:

Arbeta ihop smör och socker, gärna i en köksberedare. Tillsätt mjöl, havregryn, bikarbonat och salt. Arbeta ihop till en deg. Forma degen till en rulle, ca 3 cm i diameter och förvara i kyl, minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skär 30 kakor, ca ½ cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min, låt svalna.

Blåbär- och kardemummaglass:

Mixa den kondenserade mjölken med färskost samt blåbär. Tillsätt kardemumman. Vispa grädden löst och vänd ner i blåbärssmeten. Fyll smeten en form som rymmer ca 1 ½ liter. Låt glassen frysa i minst 6 tim. Skopa kulor av glassen och lägg mellan kakorna. .

Kockens tips

Byt gärna ut hälften av blåbären till hallon.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem