Glassandwich med blåbärsglass

6 tim 45 min Dessert Efterrätt
Frysbar
Glassandwich med blåbärsglass

Den godaste glass-sandwichen gör du själv. Vill du baka egna havrekakor hittar du receptet här på arla.se.

Ingredienser

Havrekakor:

175 g
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Havregryn
3½ dl
Bikarbonat
½ tsk
Salt
½ tsk

Blåbär- och kardemummaglass:

Sötad kondenserad mjölk
2 dl
150 g
Blåbär
1½ dl
Malen kardemumma
1 krm
3 dl

Gör så här

Havrekakor:

  • Arbeta ihop smör och socker, gärna i en köksberedare.
  • Tillsätt mjöl, havregryn, bikarbonat och salt. Arbeta ihop till en deg.
  • Forma degen till en rulle, ca 3 cm i diameter och förvara i kyl, minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär 30 kakor, ca ½ cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min, låt svalna.

Blåbär- och kardemummaglass:

  • Mixa den kondenserade mjölken med färskost och blåbär. Tillsätt kardemumman.
  • Vispa grädden löst och vänd ner i blåbärssmeten.
  • Fyll smeten en form som rymmer ca 1 ½ liter. Låt glassen frysa i minst 6 tim.
  • Skopa kulor av glassen och lägg mellan kakorna.

Serveringsförslag:

Havrekaka
45 min
Havrekaka
(22)
Klart!

Byt gärna ut hälften av blåbären till hallon.

Näringsvärden, per styck

Energi:

335 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/glassandwich-med-blabarsglass/