GI-chokladkaka

GI-chokladkaka

45 min
Efterrätt
Går att frysa
En nyttigare chokladkaka med lågt GI. Chokladkakan är bakad utan vetemjöl och med endast lite fruktsocker. Pigga gärna upp grädden med citrus.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gi-chokladkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
  • Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten.
  • Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
  • Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna.
  • Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.
Klart!
Energi:

320 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 25 g

Ingredienser

100 g
Mörk choklad ca 70% kakaohalt
300 g
Ägg
4
Fruktsocker
½ dl
Salt
1 krm
Pinjenötter
½ dl
Till servering:
2 dl
Hackad citronmeliss
2 msk
Lime
rivet skal av ½