Getostquesadillas med rostade rödbetor och valnötter

30 min Brunch Buffé Förrätt
Getostquesadillas med rostade rödbetor och valnötter

Quesadillas med len och syrlig ostkräm, toppad med söta rödbetor och krispiga valnötter. En riktigt god och klassisk smakkombination att bjuda på som tilltugg!

Ingredienser

Falbygdens® Getost
100 g
1 dl
Tortillabröd
4

Rostade rödbetor:

Förkokta rödbetor
250 g
2 msk
Flytande honung
2 msk
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
2 krm

Krispiga valnötter:

2 msk
Valnötter
½ dl
Flytande honung
1 msk

Till servering:

Färsk timjan
2 kvistar
Flingsalt

Gör så här

  • Smula getosten i en skål och blanda med crème fraiche. Fördela röran mellan bröden.
  • Skär rödbetorna i mindre bitar och stek i smör 3-4 min. Tillsätt honung, rosmarin och salt. Stek ytterligare 2 min. Lägg över rödbetorna i en skål och torka ur pannan.
  • Smält smör i stekpannan och stek valnötterna med honung 2-3 min, tills de blivit karamelliserade. Lägg över på bakplåtspapper och grovhacka när de svalnat.
  • Stek bröden i torr panna 1-2 min, tills de är gyllene. Skär i 8 bitar och toppa med rödbetor, valnötter, färsk timjan och flingsalt.
Klart!

Prova att ringla över lite extra honung vid servering.

Näringsvärden, per bit

Energi:

270 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/getostquesadillas-med-rostade-rodbetor-och-valnotter/