Getostmousse
                                
                                     10 min
                                
                                    Buffé
                                    Förrätt
                                    Tillbehör
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    En krämig mousse med getost och kvarg. Bre på mörkt bröd och strö över torkade tranbär.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Falbygdens® Getost
                                            
                                     
                                 | 
                                150 g | 
|---|---|
| 250 g | |
| 
                                     
                                            
                                                Hackad färsk rosmarin
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Danskt rågbröd
                                            
                                     
                                 | 
                                8 skivor | 
| 
                                     
                                            
                                                Torkade tranbär
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Man kan också gratinera moussen på små skivor av smal baugette. Beräkna ca 2 min högst upp i ugnen vid 250°.
Näringsvärden, per dl
Energi:
451 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g | 
| Protein: | 20,4 % | 22,6 g | 
| Fett: | 42,9 % | 21,9 g | 
| Kolhydrater: | 36,7 % | 40,7 g |