Getostmousse
10 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
En krämig mousse med getost och kvarg. Bre på mörkt bröd och strö över torkade tranbär.
Ingredienser
|
Falbygdens® Getost
|
150 g |
|---|---|
| 250 g | |
|
Hackad färsk rosmarin
|
½ msk |
|
Danskt rågbröd
|
8 skivor |
|
Torkade tranbär
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Man kan också gratinera moussen på små skivor av smal baugette. Beräkna ca 2 min högst upp i ugnen vid 250°.
Näringsvärden, per dl
Energi:
451 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 20,4 % | 22,6 g |
| Fett: | 42,9 % | 21,9 g |
| Kolhydrater: | 36,7 % | 40,7 g |