Getostpaj med rödbetor

Getostpaj med rödbetor

Betyg

(245 st)

Ljuvlig getostpaj med kokta rödbetor och smak av rosmarin. Vackra pumpafrön strös över pajen innan den gräddas. Getostpaj är perfekt på buffèbordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

  • 1 gul lök
  • 400 g kokta rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 75 g getost
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche crème fraiche 34%
  • ½ tsk honung
  • ½ dl pumpakärnor

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran. Förgrädda pajskalet 10 min. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 60 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem