Getostpaj med rödbetor

Getostpaj med rödbetor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(246 st)

Ljuvlig getostpaj med kokta rödbetor och smak av rosmarin. Vackra pumpafrön strös över pajen innan den gräddas. Getostpaj är perfekt på buffèbordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

  • 1 gul lök
  • 400 g kokta rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 75 g getost
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche crème fraiche 34%
  • ½ tsk honung
  • ½ dl pumpakärnor

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran. Förgrädda pajskalet 10 min. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 60 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem