Galette
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Galette är franska bovetepannkakor från Bretagne. Gör gärna smeten dagen innan den ska stekas för allra bästa resultat. Det mest klassiska att fylla en galette med är ägg, riven Gruyère och fin skinka. Servera nystekt galette med krispig sallad.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Bovetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
2 tsk |
| 6 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Olivolja + olivolja till stekning
|
3 msk |
Fyllning:
|
Falbygdens® Gruyère
|
300 g |
|---|---|
|
Ägg
|
8 |
|
Rökt skinka
|
16 skivor |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
499 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 27,6 % | 33,9 g |
| Fett: | 52,5 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 19,9 % | 24,4 g |