Fylld zucchini
45 min
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Fylld zucchini är en smakrik vegetarisk rätt. Zucchinin är fylld med vitlöks- och harissastekt svamp, cashewnötter, vitost och basilka. De toppas med parmesan och panko innan de gratineras. Serveras sedan med couscous och sval yoghurt.
Ingredienser
Zucchini
|
2 |
---|---|
Olivolja
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Champinjoner
|
250 g |
Olivolja
|
1 tsk |
Harissa
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
150 g | |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Hackade cashewnötter
|
1 dl |
Färskriven parmesanost
|
1 dl |
Panko
|
1 dl |
Till servering:
Couscous
|
3½ dl |
---|---|
Färska örter, grovhackade
|
1 dl |
2 dl |
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Om du gillar hetta kan du smaksätta yoghurten med 1 tsk harissa!
Näringsvärden, per port
Energi:
631 kcal
Energidistribution % | Energifördelning: per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 11,7 g |
Protein: | 17,2 | 26,8 g |
Fett: | 37,8 | 27 g |
Kolhydrater: | 45 | 69,8 g |

