Fylld zucchini

Fylld zucchini

45 min Buffé Förrätt
Fylld zucchini är lika gott på buffén som till aptitretare eller plockmat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär zucchinin i 2 cm tjocka skivor. Gröp ur mitten av zucchinin med en liten vass kniv och lägg det åt sidan.
  • Lägg skivorna på ett stort, väl smort ugnssäkert fat. Stek dem i mitten av ugnen ca 5 min på varje sida.
  • Finhacka under tiden zucchinikött, skinka och vitlök. Fräs det några min i lite smör i en stekpanna.
  • Lägg det i en skål och blanda med cottage cheese, timjan, salt och peppar.
  • Ta ut zucchiniskivorna ur ugnen och fyll dem med röran.
  • Strö över ströbröd och stek i ugnen ytterligare ca 15 min.
Klart!
Tips:

Räcker till 10 bufféportioner.

Ingredienser

Zucchini
900 g
Rökt skinka
100 g
Vitlöksklyftor
2
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Ströbröd
2 msk