Fylld zucchini

45 min Buffé Förrätt
Fylld zucchini

Fylld zucchini är en smakrik vegetarisk rätt. Zucchinin är fylld med vitlöks- och harissastekt svamp, cashewnötter, vitost och basilka. De toppas med parmesan och panko innan de gratineras. Serveras sedan med couscous och sval yoghurt.

Ingredienser

Zucchini
2
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Vitlöksklyftor
2
Champinjoner
250 g
Olivolja
1 msk
Harissa
1 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
150 g
Färsk basilika
1 kruka
Citron, finrivet skal
1
Hackade cashewnötter
1 dl
Färskriven parmesanost
1 dl
Panko
1 dl

Till servering:

Couscous
3 dl
Färska örter, grovhackade
1 dl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skär varje zucchinin i 4 bitar. Gröp ur mitten av zucchinin med en tesked eller en liten vass kniv. Lägg det åt sidan.
  • Lägg zucchinin i en form med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Finhacka under tiden zucchinikött, vitlök och champinjoner. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs allt tillsammans med harissa och spiskummin ca 10 min.
  • Lägg i en skål och blanda med smulad vitost, hackad basilika, citronskal och cashewnötter.
  • Fyll zucchinin med röran. Blanda parmesan med panko. Strö över och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Klyfta den använda citronen.
  • Servera ugnsbakad zucchini med couscous toppad med örter, yoghurt och citronklyfta.
Klart!

Om du gillar hetta kan du smaksätta yoghurten med 1 tsk harissa!

Näringsvärden, per port

Energi:

634 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 11,2 g
Protein: 25,5 g
Kolhydrater: 62,6 g
Fett: 31,2 g
https://www.arla.se/recept/fylld-zucchini/