Fylld portabello med örtig bönröra
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.
Ingredienser
|
Quinoa
|
1 dl |
|---|---|
|
Zucchini, ca 150 g
|
½ |
|
Liten röd paprika
|
1 |
|
Gul lök
|
½ |
| 30 g | |
| 150 g | |
|
Torkad timjan
|
½ tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Stora portabellosvampar
|
4 |
Bönröra:
|
Stora vita bönor, ca 400 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Grovhackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Grovhackad färsk basilika
|
½ dl |
|
Riven vitlöksklyfta
|
½ |
|
Kallpressad olivolja
|
3 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
|
Blandad grönsallad
|
100 g |
|---|
Gör så här
Bönröra:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
356 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g |
| Protein: | 16 % | 14 g |
| Fett: | 61,6 % | 24,8 g |
| Kolhydrater: | 22,4 % | 19,6 g |