Fylld portabello med örtig bönröra
                                
                                    1 tim 15 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  45 min
                                
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Quinoa
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Zucchini, ca 150 g
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Liten röd paprika
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | ½ | 
| 30 g | |
| 150 g | |
| 
                                            
                                                Torkad timjan
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Stora portabellosvampar
                                            
                                     | 4 | 
Bönröra:
| 
                                            
                                                Stora vita bönor, ca 400 g
                                            
                                     | 1 burk | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Grovhackad färsk persilja
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Grovhackad färsk basilika
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Riven vitlöksklyfta
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Kallpressad olivolja
                                            
                                     | 3 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Blandad grönsallad
                                            
                                     | 100 g | 
|---|
Gör så här
Bönröra:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
356 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g | 
| Protein: | 16 % | 14 g | 
| Fett: | 61,6 % | 24,8 g | 
| Kolhydrater: | 22,4 % | 19,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp)