Fylld kycklingfilé med wasabismör

Fylld kycklingfilé med wasabismör

60+ min Huvudrätt
Ett grönt skönt möte mellan svenskt smör och japansk pepparrot, är pricken över i på huvudrätten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka.
  • Skär bacon i små bitar och fräs det i stekpannan ca 2 min. Blanda bacon och örter.
  • Fyll fickan på kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.
  • Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och skär löken i stora klyftor. Ansa och skär grönsakerna i bitar.
  • Borsta potatisen ren och skär den i halvor eller klyftor.
  • Smält smöret i långpannan. Lägg i grönsaker och potatis. Strö på salt.
  • Stek ca 20 min i mitten av ugnen.Lägg filéerna på grönsakerna och stek ytterligare ca 15 min.
  • Grönsaker och filéer är då färdiga samtidigt.
  • Rör ihop smör, wasabi och salt. Servera smöret till kyckling och grönsaker.
Klart!
Tips:

Wasabin kan bytas mot riven pepparrot. Dosera 2 msk riven pepparrot för varje 2 tsk wasabi

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Bacon
140 g
Hackade färska örter, t ex timjan eller persilja
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ugnsbakade grönsaker:
Färsk lök
1 knippe
Rödlök
150 g
Morot
300 g
Potatisar
4
2 msk
Gourmetsalt
1 tsk
Wasabismör:
50 g
Wasabipasta
2 tsk
Salt
2 krm