Fudge

50 min
Arbetstid: 30 min
Fudge

Klassiskt recept på engelsmännens favoritgodis. Fudgen får den rätta konsistensen med mjölkchoklad i smeten och när den inte kokas till för hög temperatur.

Ingredienser

1½ dl
Strösocker
1½ dl
Vit sirap
1 dl
Havssalt
1 tsk
50 g
Mjölkchoklad eller vit choklad
100 g

Gör så här

  • Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Hur lång tid det tar beror på hur stor kastrullen är.
  • Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smält.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 15x20 cm. Låt svalna.
  • Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

104 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0 g
Protein: 2 % 0,5 g
Fett: 48,6 % 5,7 g
Kolhydrater: 49,4 % 12,6 g
Fudge
Video Fudge - så gör du

Gör julens härligaste fudge! Vi visar hur, steg för steg.

https://www.arla.se/recept/fudge1/