Fryst marängtårta med choklad

Fryst marängtårta med choklad

5 tim
Efterrätt
Recept på marängtårta med choklad - perfekt dessert för chokladälskaren! Spröd maräng och mjuk glass i en supergod kombination.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fryst-marangtarta-med-choklad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum.
  • Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget.
  • Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med hjälp av en rund form, ca 23 cm i diameter.
  • Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm eftersom bottnarna flyter ut något. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 tim.
  • Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar.
  • Rör ihop 2 äggulor, socker kakao och konjak. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet och kvarg.
  • Lägg en marängbotten i formen. Bred ut glassmeten och lägg på den andra marängen.
  • Låt stå i frysen minst 4 tim.
  • Skala apelsinen. Skär frukten i bitar.
  • Blanda balsamvinäger och florsocker. Häll det över fruktsalladen och rör om.
  • Sikta kakao över tårtan och servera med marinerad frukt.
Klart!

Ingredienser

Ägg
4
Citron
pressad saft av ½
Kakao
1½ msk
Strösocker
2 dl
Glass:
Florsocker
1 dl
Kakao
2 msk
Konjak
ev 1 msk
2 dl
1 dl
Marinerad frukt:
Apelsin
1
Vindruvor
100 g
Physalis
100 g
Balsamvinäger
1½ msk
Florsocker
4 msk