Fryst limetårta

Fryst limetårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(182 st)

Fryst limetårta är underbart gott och enkelt att göra i förväg och bara ta fram ur frysen till festen. Garnera limetårtan vackert med skivor av lime.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden hårt. Vispa ner limeskal, limesaft, florsocker och äggulor. Bred ut gräddblandningen över kakan i formen. Frys i minst 4 timmar. Ta fram tårtan 30 min före servering.

Tips:

Garnera gärna med limeskivor.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem