Fryst limetårta

Fryst limetårta

60+ min Efterrätt
Fryst limetårta är underbart gott och enkelt att göra i förväg och bara ta fram ur frysen till festen. Garnera limetårtan vackert med skivor av lime.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fryst-limetarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa grädden hårt. Vispa ner limeskal, limesaft, florsocker och äggulor.
  • Bred ut gräddblandningen över kakan i formen. Frys i minst 4 timmar.
  • Ta fram tårtan 30 min före servering.
Klart!

Garnera gärna med limeskivor.

Energi:

280 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
Ägg
3
4 dl
Lime
rivet skal av och pressad saft av 1
Florsocker
1 dl