Fryst hallontårta

Fryst hallontårta

Betyg

(46 st)

Denna goda hallontårta med seg mandelbotten och fryst bärgrädde smakar bäst lite upptinad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden riktigt hårt. Vispa ihop crème fraiche, florsocker och äggulor. Halvtina och mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden. Bred ut hallongrädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim. Låt tårtan stå framme ca 30 minuter innan serveringen. Garnera med hallon.

Tips:

Färska hallon går att byta ut mot 250g frysta hallon.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem