Fryst hallontårta

4 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Frysbar
Fryst hallontårta

Denna goda hallontårta med seg mandelbotten och fryst bärgrädde smakar bäst lite upptinad.

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
Ägg
1
Äggvitor
2

Fyllning:

3 dl
1 dl
Florsocker
1 dl
Äggulor
2
Hallon
½ liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa grädden riktigt hårt. Vispa ihop crème fraiche, florsocker och äggulor.
  • Halvtina och mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden.
  • Bred ut hallongrädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim.
  • Låt tårtan stå framme ca 30 minuter innan serveringen. Garnera med hallon.
Markera receptet som tillagat

Färska hallon går att byta ut mot 250g frysta hallon.

Näringsvärden, per bit

Energi:

378 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,5 g
Protein: 8,1 % 7,5 g
Fett: 60 % 25,7 g
Kolhydrater: 31,9 % 29,7 g
https://www.arla.se/recept/fryst-hallontarta/