Fryst espressotårta

Fryst espressotårta

Betyg

(59 st)

Perfekta desserten - kaffe och tårta i ett! Espressotårta har lite vuxna smaker och är godast lätt tinad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 msk kakao

Fyllning:

  • 4 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk frystorkat espressokaffepulver (eller ev vanligt pulverkaffe)
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Låt kakan stå framme ca 30 min. före serveringen. Garnera ev. med riven blockchoklad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem