Fryst espressotårta

Dessert Efterrätt
Fryst espressotårta

Perfekta desserten - kaffe och tårta i ett! Espressotårta har lite vuxna smaker och är godast lätt tinad.

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
Ägg
1
Äggvitor
2
Kakao
2 msk

Fyllning:

4 dl
Frystorkat espressokaffepulver (eller ev vanligt pulverkaffe)
2 msk
Florsocker
1 dl
Äggulor
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
  • Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna.
  • Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.
  • Låt kakan stå framme ca 30 min. före serveringen. Garnera ev. med riven blockchoklad.
Klart!
https://www.arla.se/recept/fryst-espressotarta/