
Fryst crème fraiche-tårta
Crème fraiche-tårta - en godare efterrätt kan du nog inte bjuda på, alla älskar den! Servera gärna crème fraiche-tårtan med färska eller tinade frysta bär.
Ingredienser
Antal portioner
- 2 ägg
- 1½ dl Arla® vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- rivet skal och saft av 1 citron
-
2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 5 digestivekex
Gör så här
Gör så här
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Rör ihop äggulor med socker, vaniljsocker, citron och crème fraiche. Vänd ner vispgrädde och äggvitor. Krossa eller mixa kexen. Fördela hälften av kexen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll blandningen i formen och strö över resten av kexen. Täck formen och låt den stå i frys minst 4 tim. Låt stå i kyl ca 30 min innan servering.
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
- Energi: 220 kcal
- Protein: 3 g
- Kolhydrater: 13 g
- Fett: 17 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arkivet