Fryst crème fraiche-tårta

Fryst crème fraiche-tårta

4 tim
Efterrätt
Crème fraiche-tårta - en godare efterrätt kan du nog inte bjuda på, alla älskar den! Servera gärna crème fraiche-tårtan med färska eller tinade frysta bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fryst-creme-fraiche-tarta/

Gör så här

  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa grädden.
  • Rör ihop äggulor med socker, vaniljsocker, citron och crème fraiche. Vänd ner vispgrädde och äggvitor.
  • Krossa eller mixa kexen. Fördela hälften av kexen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Häll blandningen i formen och strö över resten av kexen. Täck formen och låt den stå i frys minst 4 tim.
  • Låt stå i kyl ca 30 min innan servering.
Klart!
Energi:

220 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Ägg
2
1½ dl
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Citron
rivet skal och saft av 1
2 dl
Digestivekex
5