Frusen rabarberkräm på mandelkaka
6 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Buffé
Frysbar
•
Tårtan kan med fördel lagas och stå helt klar i frysen i flera dagar före festen. Fläderblomssaft ger vårsmak åt mandelkakan. Rabarber med mynta ger vårsmak till krämen.
Ingredienser
|
Mandelmassa
|
400 g |
|---|---|
|
Ägg
|
4 |
|
Konc fläderblomssaft
|
½ dl |
Rabarberkräm:
|
Rabarber
|
400 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Gelatinblad
|
2 |
|
Ägg
|
3 |
|
Florsocker
|
¾ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
| 2 dl | |
| 1 dl |
Garnering:
|
Färsk mynta
|
½ kruka |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
317 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 10,3 % | 8 g |
| Fett: | 51,3 % | 18,4 g |
| Kolhydrater: | 38,4 % | 29,9 g |