Fruktlimpor mini

Fruktlimpor mini

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

De här små limporna har ljuvliga smaker av nötter, frukt och frön. Med bakpulver istället för jäst slipper du jästiden, bara att grädda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl torkade bär, tex tranbär och russin
  • 1 dl melonkärnor
  • 2 msk psylliumfrö
  • ¾ tsk bakpulver eller bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 2 dl Arla® filmjölk Filmjölk 3%
  • ½ dl mörk sirap

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i plåtformar som rymmer 2 dl och ställ ut på ett galler. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i formarna. Strö över lite extra havregryn och melonkärnor. Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.

Tips:

Det går också att göra bröden i en muffinsplåt eller stora pappersformar för muffins. Servera bröden med Bregott® och en riktigt smakrik ost, t ex Arla Grevé®.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem