Fruktlimpor mini

Fruktlimpor mini

Betyg

(18 st)

De här små limporna har ljuvliga smaker av nötter, frukt och frön. Med bakpulver istället för jäst slipper du jästiden, bara att grädda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl torkade bär, tex tranbär och russin
  • 1 dl melonkärnor
  • 2 msk psylliumfrö
  • ¾ tsk bakpulver eller bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 2 dl Arla® filmjölk Filmjölk 3%
  • ½ dl mörk sirap

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i plåtformar som rymmer 2 dl och ställ ut på ett galler. Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i formarna. Strö över lite extra havregryn och melonkärnor. Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.

Tips:

Det går också att göra bröden i en muffinsplåt eller stora pappersformar för muffins. Servera bröden med Bregott® och en riktigt smakrik ost, t ex Arla Grevé®.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem