Engelsk fruktkaka
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Klassisk engelsk fruktkaka med torkad frukt som får dra i rom. Kakan blir saftig och som allra godast om den bakas dagen innan. Glasera fruktkakan innan servering.
Ingredienser
|
Torkade aprikoser
|
2 dl |
|---|---|
|
Russin
|
1 dl |
|
Torkade blåbär
|
1 dl |
|
Mörk rom
|
1 dl |
|
Apelsin
|
rivet skal av ½ |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
| 200 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Salt
|
2 krm |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
Glasyr:
|
Florsocker
|
1½ dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1½ msk |
|
Frysta lingon
|
1 dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
386 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 4,1 % | 3,9 g |
| Fett: | 35,5 % | 15,5 g |
| Kolhydrater: | 55,4 % | 52,6 g |