Frukt- och nötkaka med kanelfrosting
2 tim 10 min
•
Arbetstid: 40 min
Efterrätt
Frysbar
•
Mjuk kaka med torkad frukt och kanel. Den blötlagda frukten gör kakan extra smakrik och fuktig.
Ingredienser
|
Hasselnötter
|
2 dl |
|---|---|
|
Torkad frukt, tex aprikoser, äpplen och plommon
|
150 g |
|
Konjak
|
1 dl |
| 100 g | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1½ tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
1½ msk |
| 1 dl |
Frosting:
| 150 g | |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
| 2 msk | |
|
Florsocker
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
4422 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 46,8 g |
| Protein: | 6,2 % | 67,7 g |
| Fett: | 51,9 % | 259,6 g |
| Kolhydrater: | 36,7 % | 399,1 g |