Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Betyg

(60 st)

Läckert matbröd med massor av frukt- och nötsmak. Kvarg gör dessutom brödet extra saftigt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör, salt, pomerans, sirap, kvarg, nötter, russin, fikon och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar och forma till runda limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250°. Låt jäsa ca 20 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min, sänk till 175° och grädda ytterligare ca 30 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Tips:

Fikonen kan bytas ut mot aprikoser.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 1195 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 184 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem