
Frukt- och nötbröd
Läckert matbröd med massor av frukt- och nötsmak. Kvarg gör dessutom brödet extra saftigt och gott!
Ingredienser
Receptet gäller för 2 st
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten 37°
-
25 g rumstempererat Arla® Svenskt Smör
- 2 tsk salt
- 1 msk mald pomerans
- ½ dl sirap
-
250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt
- 150 g grovhackade hasselnötter
- 1 dl russin
- 1 dl hackade färska fikon
- 15 dl rågsikt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör, salt, pomerans, sirap, kvarg, nötter, russin, fikon och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar och forma till runda limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250°. Låt jäsa ca 20 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min, sänk till 175° och grädda ytterligare ca 30 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Tips:
Fikonen kan bytas ut mot aprikoser.
Näringsvärden, per st
- Energi: 1195 kcal
- Protein: 36 g
- Kolhydrater: 184 g
- Fett: 34 g
Tips:
Fikonen kan bytas ut mot aprikoser.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut