Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Betyg

(0 st)

Frasig pankopanerad ansjovis med pocherat ägg och nykokt grön sparris. En förrätt som blir en fullträff.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

förrättsportioner

Antal portioner

Friterad ansjovis

  • 1 burk ansjovisfilé à 125 g
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl panko
  • 250 g Arla® Klarifierat Smör

Vid servering

Gör så här:

Gör så här:

Häll spadet av ansjovisen och lägg på hushållspapper. Vispa upp ägget. Vänd ansjovis först i mjölet därefter i ägget och till sist i ströbrödet. Klicka ner smöret i en kastrull och värm till 140°. Lägg ner ansjovis i smöret och fritera under försiktig omrörning tills de är gyllenbruna. Lyft upp och lägg på hushållspapper.

Pressa 2 citroner, häll saften i en bunke och kläck försiktigt ner äggen. Låt stå och dra ca 10 min. Koka upp saltat vatten i en vid kastrull. Häll försiktigt ner äggen och citronsaften och sjud ca 4 min. Skär den sista citronen i klyftor. Koka sparrisen i saltat vatten ca 2 min. Lägg sparrisen i en form och ringla över smör- & rapsolja. Toppa med de pocherade äggen, ansjovisen och citronklyftor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem