Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Frasig pankopanerad ansjovis med pocherat ägg och nykokt grön sparris. En förrätt som blir en fullträff.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

förrättsportioner

Antal portioner

Friterad ansjovis

Vid servering

Gör så här:

Gör så här:

Häll spadet av ansjovisen och lägg på hushållspapper. Vispa upp ägget. Vänd ansjovis först i mjölet därefter i ägget och till sist i ströbrödet. Klicka ner smöret i en kastrull och värm till 140°. Lägg ner ansjovis i smöret och fritera under försiktig omrörning tills de är gyllenbruna. Lyft upp och lägg på hushållspapper.

Pressa 2 citroner, häll saften i en bunke och kläck försiktigt ner äggen. Låt stå och dra ca 10 min. Koka upp saltat vatten i en vid kastrull. Häll försiktigt ner äggen och citronsaften och sjud ca 4 min. Skär den sista citronen i klyftor. Koka sparrisen i saltat vatten ca 2 min. Lägg sparrisen i en form och ringla över smör- & rapsolja. Toppa med de pocherade äggen, ansjovisen och citronklyftor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem