Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg
45 min
Förrätt
•

Frasig pankopanerad ansjovis med pocherat ägg och nykokt grön sparris. En förrätt som blir en fullträff.
Ingredienser
Friterad ansjovis:
Ansjovisfilé à 125 g
|
1 burk |
---|---|
Vetemjöl
|
2 msk |
Panko
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
Rapsolja
|
2½ dl |
Pocherade ägg:
Vatten
|
3 dl |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Ägg
|
4 |
Salt
|
Till servering:
Citron
|
1 |
---|---|
Färsk grön sparris
|
250 g |
25 g |
Gör så här
Friterad ansjovis:
Pocherade ägg:
Tills servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
761 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,4 g |
Protein: | 7,3 % | 13,6 g |
Fett: | 83,4 % | 71,8 g |
Kolhydrater: | 9,3 % | 17,4 g |

