Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Förrätt
•
Frasig pankopanerad ansjovis med pocherat ägg och nykokt grön sparris. En förrätt som blir en fullträff.
Ingredienser
Friterad ansjovis:
|
Ansjovisfilé à 125 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Panko
|
1 dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Rapsolja
|
2½ dl |
Pocherade ägg:
|
Vatten
|
3 dl |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Ägg
|
4 |
|
Salt
|
Till servering:
|
Citron
|
1 |
|---|---|
|
Färsk grön sparris
|
250 g |
| 25 g |
Gör så här
Friterad ansjovis:
Pocherade ägg:
Tills servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
761 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 7,3 % | 13,6 g |
| Fett: | 83,4 % | 71,8 g |
| Kolhydrater: | 9,3 % | 17,4 g |