Frasvåfflor med vispad hallonpannacotta och lakritskolasås

Frasvåfflor med vispad hallonpannacotta och lakritskolasås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

40 min

Himmelsk hallonkräm på frasiga våfflor! Lakritsälskaren toppar dessutom med en mild och god lakritskolasås. Istället för gelatin används gelésocker multi i pannacottan. Det är ett vegetariskt alternativ som finns att köpa i de flesta mataffärer.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Pannacotta:

Lakritskolasås:

Frasvåfflor:

  • hallon
  • mjuk lakrits

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Hallonpannacotta:

Mixa hallonen och lägg tillsammans med grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda cirka 30 sek. Häll upp smeten i en bunke och låt svalna. Täck ytan med plastfolie låt stå i kyl minst 5 tim, gärna över natten.

Lakritskolasås:

Hacka lakritsgodiset fint och lägg i en tjockbottnad kastrull tillsammans med grädde, mjölk, socker, sirap och salt. Värm upp såsen på medelvärme och rör med jämna mellanrum tills lakritsgodiset har smält. Koka upp och låt sjuda under omrörning 5-10 min tills såsen börjar tjockna. Dra kastrullen från värmen och tillsätt eventuellt några droppar svart hushållsfärg om du vill ha såsen helt svart.

Frasvåfflor:

Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 1 tim. Vispa grädden ganska fast och blanda ner den i smeten. Hetta upp våffeljärnet och smörj med smör före de första laggarna. Grädda våfflorna tills de fått fin färg. Vispa pannacottan med elvisp tills den blir lite fluffig. Spritsa eller klicka den på våfflorna, ringla över lakritskolasås. Garnera ev med lakritsgodis och färska hallon.

Tips:

Den vispade hallonpannacottan blir även kanongod som glass! Vispa upp den och ställ in den i frysen i 2 timmar och vips har du en perfekt glass!

Näringsvärden, per styck exkl garnering

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Andra goda förslag