Frasvåfflor med vispad hallonpannacotta och lakritskolasås
•
Arbetstid: 1 tim
Brunch
Dessert
Efterrätt
•
Himmelsk hallonkräm på frasiga våfflor! Lakritsälskaren toppar dessutom med en mild och god lakritskolasås. Istället för gelatin används gelésocker multi i pannacottan. Det är ett vegetariskt alternativ som finns att köpa i de flesta mataffärer.
Ingredienser
Pannacotta:
|
Hallon
|
150 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Syltsocker eller gelésocker multi
|
1½ dl |
Lakritskolasås:
|
Mjuk lakrits t ex kick
|
40 g |
|---|---|
| 4 msk | |
| 4 msk | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Ljus sirap
|
½ dl |
|
Salt
|
½ krm |
|
Svart hushållsfärg
|
ev 1 krm |
Frasvåfflor:
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1½ dl |
|
Salt
|
½ krm |
| 2 dl | |
| 25 g |
|
Hallon
|
|
|---|---|
|
Mjuk lakrits
|
Gör så här
Hallonpannacotta:
Lakritskolasås:
Frasvåfflor:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Den vispade hallonpannacottan blir även kanongod som glass! Vispa upp den och ställ in den i frysen i 2 timmar och vips har du en perfekt glass!
Näringsvärden, per st
Energi:
641 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 2,8 % | 4,4 g |
| Fett: | 57,7 % | 41,8 g |
| Kolhydrater: | 39,5 % | 62,4 g |