Frasiga fikon- och kanelringar

Frasiga fikon- och kanelringar

40 min
Frasiga och vackra smördegskakor med seg fyllning. Kakorna gör du enkelt och snabbt med färdig smördeg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Grovriv och krama ur äpplet. Finhacka fikon och nötter. Blanda allt med kvarg, honung och kanel.
  • Rulla ut smördegen och bred på fyllningen.
  • Vik långsidorna mot varandra och skär 18 remsor. Tvinna och forma till ringar.
  • Nyp ihop ändarna och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten.
  • Pudra över florsocker och kanel.
Klart!
Energi:

130 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Kyld smördeg, ca 400 g
1 pkt
Fyllning
Äpple
1
Torkade fikon
6
Valnötter
1 dl
½ dl
Flytande honung
½ dl
Malen kanel
1 tsk
Florsocker
Malen kanel