Frasiga fikon- och kanelringar

Frasiga fikon- och kanelringar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Frasiga och vackra smördegskakor med seg fyllning. Kakorna gör du enkelt och snabbt med färdig smördeg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 18 st

  • 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g

Fyllning

  • florsocker
  • malen kanel

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Grovriv och krama ur äpplet. Finhacka fikon och nötter. Blanda allt med kvarg, honung och kanel. Rulla ut smördegen och bred på fyllningen. Vik långsidorna mot varandra och skär 18 remsor. Tvinna och forma till ringar. Nyp ihop ändarna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten. Pudra över florsocker och kanel.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 130 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag