Frasiga fikon- och kanelringar

Frasiga fikon- och kanelringar

40 min
Frasiga och vackra smördegskakor med seg fyllning. Kakorna gör du enkelt och snabbt med färdig smördeg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frasiga-fikon--och-kanelringar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Grovriv och krama ur äpplet. Finhacka fikon och nötter. Blanda allt med kvarg, honung och kanel.
  • Rulla ut smördegen och bred på fyllningen.
  • Vik långsidorna mot varandra och skär 18 remsor. Tvinna och forma till ringar.
  • Nyp ihop ändarna och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten.
  • Pudra över florsocker och kanel.
Klart!
Energi:

130 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Kyld smördeg, ca 400 g
1 pkt
Fyllning
Äpple
1
Torkade fikon
6
Valnötter
1 dl
½ dl
Flytande honung
½ dl
Malen kanel
1 tsk
Florsocker
Malen kanel