Frasformar med ädelost och smörfräst kål

45 min Förrätt
Frasformar med ädelost och smörfräst kål

Snabb och smakrik frasform som funkar lika bra som mingelmat och förrätt. Hittar du inte melonkärnor går pumpa- eller solrosfrön lika bra som crunch.

Ingredienser

Kyld smördeg à 250 g
1
140 g
1½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Smörfräst kål:

Rödkål
150 g
Vitkål
150 g
Repad svartkål
150 g
Melonkärnor
2 msk
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rulla ut och skär smördegen i 8 bitar. Tryck ner dem i en smord muffinsplåt. Smula ned osten.
  • Rör ihop grädde, salt och peppar. Fördela i formarna. Grädda 15-18 min.

Smörfräst kål:

  • Strimla kålen fint, gärna på mandolin.
  • Fräs kålen med melonkärnor i smör 2-3 min. Salta och peppra.
  • Toppa formarna med den frästa kålen.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

295 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/frasformar-med-adelost-och-smorfrast-kal/