Franska minivåfflor med kanelkräm

Franska minivåfflor med kanelkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Frasiga kakor med len smörkräm i mitten. Bjud på fika med hög impa-faktor! Vill du variera kanelkrämen, prova att smaksätta med kardemumma istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Kanelkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt vattnet och mixa till en smidig deg. Låt vila i kyl minst 30 min. Kavla ut degen tunt, ca ½ cm. Ta ut 20 rundlar, ca 5 cm i diameter. Strö ut socker på arbetsbänken och kavla eller tryck ut kakorna avlånga i sockret. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Nagga kakorna och grädda dem i mitten av ugnen 6-8 min. Låt svalna på galler.

Kanelkräm:

Vispa smör och florsocker poröst. Rör ner äggula, vaniljsocker och kanel. Bred fyllning på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Pudra gärna över florsocker vid servering.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem