Fransk vitlöksfisk

Fransk vitlöksfisk

35 min Huvudrätt
Perfekt för dig som enkelt vill skapa franska smaker och dofter hemma!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över vinet.
  • Blanda smör-&rapsolja, ströbröd, persilja, salt och vitlök. Bred det över fisken.
  • Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
Klart!
Tips:

Torrt vitt vin kan bytas ut mot 1 msk citronjuice och vatten.

Energi:

430 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Gösfilé eller sejfilé
500 g
Torrt vitt vin
1 dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
4 msk
Ströbröd
½ dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Salt
½ tsk
Pressade vitlöksklyftor
2