Fransk vitlöksfisk

Fransk vitlöksfisk

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(85 st)

Perfekt för dig som enkelt vill skapa franska smaker och dofter hemma!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g fiskfiléer t ex gös eller sej
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • ½ tsk salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över vinet. Blanda smör-&rapsolja, ströbröd, persilja, salt och vitlök. Bred det över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.

Tips:

Torrt vitt vin kan bytas ut mot 1 msk citronjuice och vatten.

Näringsvärden, per portion inklusive spenat och potatis

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem