Fragilité

1 tim Buffé Dessert Efterrätt
Fragilité

Fragilité är en mjuk mandelmarängstårta. Bottnarna fylls med härlig espressosmörkräm. Sedan dekoreras tårtan med färska hallon, oxalis och hackade hasselnötter. En riktigt smarrig tårta!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Bottnar:

Äggvitor
6
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Florsocker
4 dl
Mandelmjöl
4 dl

Smörkräm:

150 g
Florsocker
3½ dl
Kallt, starkt kaffe, gärna espressokaffe
3 msk

Garnering:

Hackade rostade hasselnötter
1 dl
Färska hallon
100 g
Oxalis

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Vispa äggvitor, socker och salt till en fast maräng. Vänd ner florsocker och mandelmjöl.
  • Bred ut 3 rundlar, ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Fyllning:

  • Vispa ihop smör, florsocker och kallt kaffe till en slät smörkräm.
  • Bred fyllningen på två av bottnarna. Lägg ihop mandelbottnarna.
  • Toppa din fragilité med hasselnötter, hallon och oxalis.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

416 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/fragilite/