Focaccia
2 tim
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Tillbehör
Frysbar
•
Klassiskt italienskt bröd som är lätt att baka till många. Variera toppingen med oliver, ost, tomater och örter.
Ingredienser
|
Olivolja
|
2 msk |
|---|---|
|
Vetemjöl special
|
9 dl |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Jäst
|
25 g |
|
Vatten
|
4 dl |
Kryddsmör:
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|---|---|
|
Hackade färska blandade örter, t ex rosmarin, timjan och oregano
|
2 msk |
| 50 g |
Till långpanna:
|
Olivolja
|
2 msk |
|---|
Pensling:
|
Vatten
|
|
|---|---|
|
Havssalt
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Uteslut kryddsmöret. Tryck istället ner svarta oliver i degen och strö över 2 skivade, smörfrästa rödlökar och 100 g smulad Apetina innan brödet gräddas.
Näringsvärden, per bit
Energi:
133 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 8,8 % | 2,9 g |
| Fett: | 35,1 % | 5,3 g |
| Kolhydrater: | 56,1 % | 18,4 g |