Flygande Jakob på plockigt vis

Flygande Jakob på plockigt vis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(69 st)

Första gången det här receptet dök upp var i slutet på 70-talet. Här är en ny variant med jordnötssmör i såsen och resten av ingredienserna vid sidan om så att var och en får plocka ihop sin egen favorit.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningen på förpackning.
  2. Sätt ugnen på 225°. Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra och bryn dem i smör tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Rör ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré, jordnötssmör och salt och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min. Lägg samtidigt in bananerna med skal i ugnen.
  4. Strimla och fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Skär champinjonerna i kvartar och bryn dem i smör.
  5. Lägg upp tillbehören i skålar. Dela bananerna på längden och skär fruktköttet i skivor direkt i skalet.
  6. Servera kycklingen med ris och tillbehör.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 895 kcal
  • Protein: 49 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 47 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag