Flatbread med pistagenötter, zucchini och mynta

Flatbread med pistagenötter, zucchini och mynta

45 min
Buffé Huvudrätt
Detta flatbread med pistagenötter, zucchini och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg, tillbehör eller varför inte äta som en hel lunch? Ett smarrigt och fräscht recept med många användningsområden helt enkelt!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flatbread-med-pistagenotter-zucchini-och-mynta/

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en stor bunke.
  • Häll ut på ett mjölat bakbord och knåda tills du får en smidig deg.
  • Pudra lite mjöl i bunken och lägg ner degen. Pudra även mjöl på degen och täck med en ren kökshandduk. Låt stå ca 20 min.
  • Dela degen i 4 bitar och kavla ut till avlånga flatbreads.
  • Hetta upp en torr stekpanna. Stek bröden, ett åt gången, tills de puffar upp och får en gyllene färg på båda sidor.
Topping:
  • Sätt ugnen på 225° grill.
  • Bred ut en jämt lager crème fraiche på alla flatbreads. Strö över mozzarella och grädda högt upp i ugnen ca 10 min.
  • Hyvla under tiden zucchini tunt med en mandolin eller en osthyvel. (Lägg ev. i ett isbad i 10 min. Slunga eller torka zucchiniskivorna torra).
  • Toppa flatbread med zucchini och hackade pistagenötter. Toppa med finrivet citronskal, pressad citronsaft, olivolja, salt och nymalen svartpeppar.
  • Garnera med mynta och servera direkt.
Klart!
Energi:

681 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 5,8 g
Protein: 17,3 g
Kolhydrater: 64,6 g
Fett: 39,4 g

Ingredienser

Vetemjöl
ca 5 dl
Bakpulver
1 msk
Salt
1 tsk
2½ dl
1½ msk
Topping:
2 dl
2 dl
Liten zucchini
1
Skalade och rostade pistagenötter
50 g
Citron
1
Kallpressad olivolja
1 msk
Salt och svartpeppar
Färsk mynta
1 kruka