Flätat bröd med anis och fänkål

Flätat bröd med anis och fänkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Bröd som bakas av surdeg blir mer smakrikt och behåller sin saftighet bättre än andra bröd. Anis och fänkål är klassiskt ljuvliga brödkryddor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Dag 1:

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl vatten

Dag 2:

  • 5 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk salt
  • 2 tsk stött anis
  • 2 tsk stött hela fänkålsfrön
  • 13 dl vetemjöl special

Gör så här:

Gör så här:

Vispa samman mjöl och vatten till en slät smet. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ett dygn. Bland ner resterande ingredienser och arbeta degen kraftigt i maskin eller för hand i 5-10 min till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 ½ - 2 timmar. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje del i tre lika stora delar. Rulla dem till långa längder, ca 60 cm. Fläta två flätor och vik in ändarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min tills bröden känns lätta och har fått lite färg. Låt svalna på galler under bakduk. Skär flätorna i tunna skivor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem