Fläskytterfilé med savoykål

Fläskytterfilé med savoykål

20 min Huvudrätt
Enkel och god middagsrätt med fläskytterfilé, savoykål och en sås med härlig smak av lingon och timjan. Snabbt och gott till vardags!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i skivor. Skala moroten. Strimla morot och kål. Salta, peppra och byn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Rör ner kål och morot och låt det fräsa med några min.
  • Tillsätt grädde, sylt, timjan och fond. Rör ner majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Rör om och låt koka ca 2 min.
  • Servera med t ex rostad småpotatis.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Fläskytterfilé
400 g
Morot
1
Savoykål
150 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
Lingonsylt
2 msk
Torkad timjan
½ tsk
Kycklingfond
½ msk
Majsstärkelse
½ msk