Fläskytterfilé i pepparsås

20 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fläskytterfilé i pepparsås

Enkel gryta med fläskytterfilé som blir krämigt god med crème fraiche. Grönpeppar, cornichons och syltlök skapar en extra smakdimension.

Ingredienser

Fläskytterfilé
500 g
Röd paprika
1
1 msk
Salt
½ tsk
2 dl
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Stött grönpeppar
½ tsk
Cornichons
1 dl
Syltlök
1 dl

Gör så här

  • Skär fläskytterfilén i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Salta och bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt paprika och låt den fräsa med. Rör i crème fraiche, peppar, cornichons och syltlök. Låt koka under lock 2-3 min.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl ris och sallad

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/flaskytterfile-i-pepparsas/