Fläskytterfilé i pepparsås

20 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fläskytterfilé i pepparsås

Enkel gryta med fläskytterfilé som blir krämigt god med crème fraiche. Grönpeppar, cornichons och syltlök skapar en extra smakdimension.

Ingredienser

Fläskytterfilé
500 g
Röd paprika
1
1 msk
Salt
½ tsk
2 dl
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Stött grönpeppar
½ tsk
Cornichons
1 dl
Syltlök
1 dl

Gör så här

  • Skär fläskytterfilén i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Salta och bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt paprika och låt den fräsa med. Rör i crème fraiche, peppar, cornichons och syltlök. Låt koka under lock 2-3 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

259 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,9 g
Protein: 43,7 % 27,8 g
Fett: 44,1 % 12,9 g
Kolhydrater: 12,2 % 7,8 g
https://www.arla.se/recept/flaskytterfile-i-pepparsas/