Fläskpannkaka med stekt äpple

Fläskpannkaka med stekt äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(377 st)

60+ min

Fläskpannkaka med rårörda lingon och stekta äpplen är klassisk svensk husmanskost och en favorit hos hela familjen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Stekt äpple:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt, socker och resten av mjölken.
  3. Skär fläsket i tärningar och stek det i het torr panna tills det är knaprigt.
  4. Smörj en långpanna med smör-&rapsolja. Strö ut fläsket och häll på pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills den har stannat och fått fin färg.
  5. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem med sockret i smör i en stekpanna tills de fått färg. Smaka av med ingefära.
  6. Servera pannkakan med äpplena och ev lingonsylt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 770 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 51 g

Skriv ut

Källa: