Fläskpannkaka med stekt äpple

Fläskpannkaka med stekt äpple

Betyg

(349 st)

60+ min

Fläskpannkaka med rårörda lingon och stekta äpplen är klassisk svensk husmanskost och en favorit hos hela familjen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk strösocker
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja

Stekt äpple:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225º. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt, socker och resten av mjölken. Skär fläsket i tärningar och stek det i het torr panna tills det är knaprigt. Smörj en långpanna med smör-&rapsolja. Strö ut fläsket och häll på pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills den har stannat och fått fin färg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem med sockret i smör i en stekpanna tills de fått färg. Smaka av med ingefära.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 770 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 51 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem