Fläskpannkaka med stekt äpple

Fläskpannkaka med stekt äpple

60+ min Huvudrätt
Fläskpannkaka är en favorit hos hela familjen och klassisk husmanskost när den är som bäst. Det här receptet gör du både snabbt och enkelt och passar utmärkt till vardagsmiddagen. Servera fläskpannkakan med rårörda lingon och stekta äpplen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225º.
  • Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt, socker och resten av mjölken.
  • Skär fläsket i tärningar och stek det i het torr panna tills det är knaprigt.
  • Smörj en långpanna med smör-&rapsolja. Strö ut fläsket och häll på pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills den har stannat och fått fin färg.
  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem med sockret i smör i en stekpanna tills de fått färg. Smaka av med ingefära.
  • Servera fläskpannkakan med äpplena och en klick lingonsylt eller rårörda lingon.
Klart!
Energi:

770 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
6 dl
Ägg
4
Salt
½ tsk
Strösocker
½ tsk
Rimmat sidfläsk
300 g
3 msk
Stekt äpple:
Äpplen
3
Strösocker
1 tsk
2 msk
Malen ingefära
2 krm