Nytt
Fläskfilégratäng
1 tim
Huvudrätt
•
Fläskfilégratäng är en enkel och mättande maträtt, god att servera till helgmiddagen. I det här receptet inspireras vi av den klassiska italienska smakkombinationen: tomater, mozarella och basilika. Under tiden som fläskfilégratängen är i ugnen kan du passa på att smörsteka potatisgnocchin.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
624 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 1,9 g |
Protein: | 43 g |
Kolhydrater: | 52,2 g |
Fett: | 26,8 g |
Ingredienser
Fläskfilé
|
600 g |
---|---|
2 msk | |
Salt och svartpeppar
|
|
2 msk | |
Vetemjöl
|
2 msk |
2 dl | |
Tomatpuré
|
1½ msk |
Vatten
|
2 dl |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
Salt och svartpeppar
|
|
Cocktailtomater
|
10 |
2 dl |
Till servering:
Färsk basilika
|
1 kruka |
---|---|
Potatisgnocchi
|
500 g |