Fläskfilégratäng
Nytt

Fläskfilégratäng

1 tim
Huvudrätt
Fläskfilégratäng är en enkel och mättande maträtt, god att servera till helgmiddagen. I det här receptet inspireras vi av den klassiska italienska smakkombinationen: tomater, mozarella och basilika. Under tiden som fläskfilégratängen är i ugnen kan du passa på att smörsteka potatisgnocchin.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfilegratang/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Putsa fläskfilén fri från senor. Skär i 8 st jämntjocka skivor.
  • Hetta upp en stekpanna med smör- & rapsolja.
  • Bryn fläskfiléskivorna tills de är gyllene på båda sidor, ca 7 min. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  • Vispa ur stekpannan med 1 msk vatten och häll vätskan över fläskfilén.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Häll i vetemjöl och vispa ihop till en redning.
  • Tillsätt crème fraiche, tomatpuré, vatten och smulad buljongtärning. Sjud på medelvärme ca 3 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Häll såsen över fläskfilén. Halvera tomaterna och lägg i formen.
  • Strö över mozzarella och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min, tills fläskfilén har en innertemperatur på 70°.
  • Toppa med färsk basilika. Servera med smörstekt potatisgnocchi.
Klart!
Energi:

624 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 1,9 g
Protein: 43 g
Kolhydrater: 52,2 g
Fett: 26,8 g

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
2 msk
Salt och svartpeppar
2 msk
Vetemjöl
2 msk
2 dl
Tomatpuré
1½ msk
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt och svartpeppar
Cocktailtomater
10
2 dl
Till servering:
Färsk basilika
1 kruka
Potatisgnocchi
500 g