Fläskfilé på salladsbädd

1 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fläskfilé på salladsbädd

Ugnsbakad fläskfilé serverad på en fräsch salladsbädd - perfekt bjudmat till festen!

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackade färska örter
½ dl

Sås:

2 dl
Skånsk senap
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm

Sallad:

Romansallad
1 kruka
Rucola
80 g
Salladslökar
4
Cocktailtomater
250 g
Sockerärter
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Lägg det i en ugnssäker form. Salta, peppra och strö över örtkryddor.
  • Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertemperatur. Låt köttet kallna.
  • Blanda crème fraiche med senap, dragon och honung. Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Riv salladen, skiva öken, halvera tomater och sockerärter. Lägg upp grönsakerna på ett fat.
  • Skär köttet i tunna skivor och lägg det på salladen. Ringla över såsen.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/flaskfile-pa-salladsbadd/