Fläskfilé på salladsbädd

1 tim 30 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fläskfilé på salladsbädd

Ugnsbakad fläskfilé serverad på en fräsch salladsbädd - perfekt bjudmat till festen!

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackade färska örter
½ dl

Sås:

2 dl
Skånsk senap
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm

Sallad:

Romansallad
1 kruka
Rucola
80 g
Salladslökar
4
Cocktailtomater
250 g
Sockerärter
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Lägg det i en ugnssäker form. Salta, peppra och strö över örtkryddor.
  • Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertemperatur. Låt köttet kallna.
  • Blanda crème fraiche med senap, dragon och honung. Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Riv salladen, skiva öken, halvera tomater och sockerärter. Lägg upp grönsakerna på ett fat.
  • Skär köttet i tunna skivor och lägg det på salladen. Ringla över såsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

284 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,8 g
Protein: 45,4 % 31,8 g
Fett: 41,7 % 13,4 g
Kolhydrater: 12,9 % 9 g
https://www.arla.se/recept/flaskfile-pa-salladsbadd/