Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.
Ingredienser
|
Fläskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 tsk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
| 2½ dl | |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Köttbuljong
|
½ tärning |
|
Hackad färsk persilja
|
1 msk |
Ugnstekta grönsaker:
|
Potatis
|
400 g |
|---|---|
|
Blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash
|
600 g |
| 2 tsk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per port
Energi:
463 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 26,7 % | 30,4 g |
| Fett: | 47,5 % | 24,9 g |
| Kolhydrater: | 25,8 % | 29,4 g |