Fläskfilé med hoisinsås och ingefära

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Fläskfilé passar perfekt med den söta hoisinsåsen och crème fraichen med ingefära. En bra rätt att bjuda på när man vill förbereda eller när gästerna är många.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g fläskfilé

Rub:

  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kanel

Marinad:

  • 1½ dl hoisinsås
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk honung
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 200 g äggnudlar
  • 75 g sockerärter
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka malen koriander

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda ingredienserna till ruben och klappa in det i köttet. Låt marinera ca 30 min i rumstemperatur. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja. Lägg det i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 68°, ca 20 min. Blanda ingredienserna till marinaden och fördela den över det varma köttet. Låt svalna något, skär sedan köttet i strimlor och lägg tillbaka det i marinaden. Marinera köttet i kylskåp, gärna över natten, eller servera det direkt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Spola dem i kallt vatten. Strimla grönsakerna. Blanda grönsaker och nudlar på ett fat. Lägg på köttet och ringla över marinaden. Strö över sesamfrön och hackad koriander. Servera med crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 690 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem